Ditt lam, din historie


Noen uker etter fødsel begynner lammene beitesesongen på jordene rundt Hensåsen fjellgard. Snart er det videre på vårbeite før lammene i begynnelsen av juni rusler til fjells og blir der fram til september.

Her hvor våre dyr beiter, er utmarksbeitet av en svært høg kvalitet. Berggrunn, topografi og klimaet i området bidrar til urter, lyng og ferske lavurtenger gjennom hele beitesesongen. Det som særlig utmerker seg er den høge kvaliteten i snaufjellet, der vide areal med lavurtenger (rike engsnøleie) gjør området vårt til ideelle sauebeite, noe av det beste i Sør-Norge i følge Norsk Institutt for Bioøkonom (NIBIO)

Vi mener du kjenner det på kjøttsmaken alle de næringsrike urtene lammene får i seg i løpet av sommeren. Kjøttet blir også av svært høg kvalitet!

Gjennom dittlam.no kan du følge ferden til lammet på beite via pc eller mobil, samtidig som du og familien når som helst kan ta turen til fjells for å hilse på lammet. Vi garanterer for dyrevelferd, sporbarhet og kvalitet på ferdig produkt. Etter slakt foredles kjøttet etter ditt ønske og hentes eller leveres på døra (N.B, levering på dør er foreløbig kun begrenset, ta kontakt for å sjekke om vi kan levere på din dør).

Vi får delt det vi brenner for. Du serverer festmiddag med en historie du kan stå 100 % inne for.

Slik fungerer det

Ved bestilling får tildelt ditt eget lam og en egen innlogging til en app/webside.. Lammets mor vil ha en GPS rundt halsen slik at du kan følge ditt lam sine bevegelser og posisjoner gjennom en appen/websiden hjemme i stua. Alle lammene har øremerker med eget identitetsnummer. I øremerket sitter også en elektronisk chip som leses av hos slakteriet. På denne måten sikrer vi at det er nettopp ditt lam som blir levert til deg!

Hva med å ta med familien til fjells, få nærkontakt med lammet, og se med egne øyne hva ditt lam spiser og se hvordan den vokser? På denne måten kan du selv også kvalitetssikre lammekjøttet, samtidig som familien får en spennende opplevelse!

Hvis du ikke ønsker å følge lammet, men gjerne vil ha dokumentert hvor lammet har beitet, så kan vi legge ved sporloggen når du får levert kjøttet ditt.

Ønsker du kun kjøttet, uten sporlogg og følging – får du selvfølgelig lov å kjøpe det!

 

Dette får du

I tillegg til å følge ditt lam gjennom sommeren får du selvfølgelig lov å kjøpe slaktet ved endt beitesesong. Vi selger kun hele lam. Lammet blir foredlet hos vår samarbeidspartner Reboli AS på Leira i Valdres.

Du kan selv velge hvordan du vil ha kjøttet ditt foredlet:

Lår: Hele eller til stek og skank

Bog: Hel eller bog i skiver

Resterende: Velg mellom 1. Hel side med nakke til pinnekjøtt, 2. Koteletter, rulleskinn, resten til får i kål, eller 3. Koteletter av sadel, Rulleskinn, side m/kam (lammeribbe) og nakken til får i kål