Om oss


Hensåsen Fjellgard er en liten gård med stor utsikt som drives av Bjørn Olav og Kristina sammen med ungene Halvor og Sigrid. Gården ligger på 680 moh. ved foten av Slettefjellet i Vang i Valdres.

Vi tok over gården sommeren 2015 og noen måneder senere ble det første lammet på nesten 20 år født på Hensåsen Fjellgard. «Arne» kom to uker for tidlig men med god hjelp fra omsorgsfulle unger slapp han ut på vårbeite sammen med alle de andre lammene noen uker seinere.

Vår drøm om å flytte tilbake fra byen sammen med våre to små barn, og starte opp igjen driften på den nedlagte gården bunner i et ønske om å la barna vokse opp i trygge, gode omgivelser samtidig som barna tidlig får lære om hva ansvar for dyr innebærer. Gjennom dittlam.no ønsker vi å gi alle med interesse for dyr, dyrevelferd, naturopplevelser og kvalitetsmat en liten del av denne opplevelsen.Vi har brukt mye tid for å sikre at sauene blir stedbundet og at de har det bra siden de er nye i dette området. Sauene er kanskje ikke opptatt av den fantastiske utsikten, men kvaliteten på beitet i området vet de å sette pris på. Etter første beitesesong ble dette dokumentert av slakteriet - lammene fødd på Hensåsen Fjellgard og som har tilbrakt sommeren på fjellet er av aller ypperste kvalitet

 

Åresthjul på gården

"Den lille gården med den store utsikten"